Verlies van werk

dsc_0468Rouwen om het verlies van je baan is belangrijk om verder te kunnen  op de arbeidsmarkt of een andere zinvolle invulling te geven aan je toekomst.

Je verliest niet alleen je werk maar ook collega’s, structuur en een netwerk.

Weinig mensen nemen voldoende tijd om stil te staan om het verlies van hun baan, functie of hun vergane toekomstdroom te verwerken. Onverwerkte gevoelens staan een nieuwe toekomst in de weg. Om een nieuwe succesvolle sollicitatie te verwezenlijken is het belangrijk om afstand te nemen van de ‘oude’ baan. Ook voor een andere invulling in het leven is goed afscheid nemen van belang.

Boosheid, frustratie, verbittering, teleurgesteld zijn, ‘aan de kant gezet’, zijn emoties die herkenbaar en normaal zijn. Door erbij stil te staan en je emoties een andere lading te geven, kun je je energie weer in de toekomst stoppen. Familie en vrienden roepen soms snel; “Schouders eronder, niet bij de pakken neer, opzoek naar nieuw werk”. Dat kan alleen door eerst bij je gevoelens stil te staan.

Soms komt uit verlies van je baan een ander verlies verdriet boven. Een scheiding, verlies van een dierbare, verdriet uit je “kind-zijn”. Dit hoort bij gestapelde rouw en soms ook bij uitgestelde rouw.

Professioneel en adequaat kan ik je ondersteunen in dit proces. Door inzicht te krijgen kan positieve energie ontstaan. Je ontdekt waar je kracht zit. Door hier op te focussen kun je weer nieuwe stappen gaan zetten. Na vijf begeleidingsmomenten is er een evaluatie om te zien waar jij nog behoefte aan hebt. Dikwijls wordt de begeleiding betaald door de (oude) werkgever.

 

Neem gerust contact op, ik help je graag verder.