Over mij

Mijn naam is Wieke van der Veen. Ik ben gediplomeerd begeleider in verlies en rouw, orthopedagoog en coach.

Ik begeleid volwassenen, jongeren en kinderen in verlies en rouw en uitgestelde rouw.

Rouw is de natuurlijke reactie op een verlies, waarbij het toekomstperspectief veranderd is.

Het is voor mij belangrijk dat ik met hart en ziel betrokken ben bij het werk wat ik doe.  Ik heb altijd aandacht gehad voor kinderen, jongeren en volwassenen, waar ondersteuning nodig is.  Werken met echte aandacht voor de ander. Ik wil de ander echt zien en horen. Er zijn voor de ander waar ik mee in contact ben.

Mijn begeleiding is professioneel en betrokken, hierbij bied ik rust en inleving. Door veiligheid en vertrouwen te bieden kunnen we samen een pad gaan lopen, waarbij je de kracht en zelfvertrouwen krijgt om het weer zelf te kunnen. Afhankelijk van de hulpvraag is er ook zorg en aandacht voor gezinsleden.

Met veel plezier heb ik gewerkt met kinderen met een lichamelijke beperking. Na een aantal jaren ben ik als leerkracht gaan werken met kinderen met leer- en gedragsproblemen. Daarna heb ik jongeren en volwassenen opgeleid in het MBO tot pedagogisch medewerker en als onderwijs assistent. In 2014 heb ik de praktijk Z-O-Wel gestart (Zorg – Ontwikkeling – Welzijn) en werk ik als coach met kinderen en ouders. In 2016 heb ik de opleiding tot rouwbegeleider afgerond. In mijn leven heb ik geleerd dat het belangrijk is om gevoelens rondom verlies en rouw te uiten en te delen.

Ik maak deel uit van de stuurgroep palliatieve zorg voor kinderen in Noordoost Nederland. Graag wil ik kinderen, ouders, broertjes en zusjes ondersteunen tijdens ernstige ziekte in de laatste fase van het leven en in de nazorg.

Mezelf blijven ontwikkelen is voor mij van groot belang. Ik volg ieder jaar diverse trainingen, cursussen, lezingen, intervisie e.d. Eén van mijn krachten is dat ik creatief ben, dit betekent ook creatief in aanpassing, oplossingsgericht, ondernemend en flexibel.